Onnellisuus on yksi maailman abstrakteimmista käsitteistä, jonka olemassa olon huomaa vasta sen kadotessa. Masentuneena ja huonotuulisena tajuaa olleensa onnellisempi eilen, vaikka eilinen olisi ollutkin vain normaali päivä, normaaleine iloineen ja suruineen.

Vaikka Olavi Uusivirta sanoisi mitä, en koe onnellisuuden saavuttamista helppona. Elämässä on liikaa pikku palasia, jotka liikkuessaan vaikuttavat onnellisuuteemme. Saatan olla onnellinen jostain asiasta ja toisaalta toisesta taas en, mutta täysin onnellinen en koskaan ole ollut, enkä varmaan tule olemaan. Ehkä joskus kuvittelin että rakkaus tuo onnellisuuden, mutta toisin kävi. Rakkauden mukana tulee niin paljon enemmän suruja kuin iloja ja vaikka huomenna tämä lause kuulostaakin katkeran vanhanpiian lausahdukselta, on se tällä hetkellä totuus. Ikävä, mustasukkaisuus, riidat ja erimielisyydet ovat voimaakkampia kuin pienet ilon hetket joita rakastaminen saa aikaan. Miksi siis rakastua ? Tuohon en osaa vastata, enkä haluaisikaan osata. Rakkaus ja ihastuminen tulee jostain sisältä, jostain mielemme perukoilta. Joskus vastaan tulee vain sellainen ihminen joka on ainoa sopiva pala omaan pieneen palapeliimme, eikä sille yksinkertaisesti voi yhtään mitään. Vaikka kuinka yrittäisi pyristellä ei tunnu pääsevän mihinkään kyseisestä henkilöstä. Muita kiinnostuksen kohteita voi tulla, mutta aina palaa siihen, joka säväytti. Entäs jos se henkilö onkin varattu tai ei ole kiinnostunut sinusta ? Se tuntuu murskaavalta, kuten allekirjoittanut voi kokemuksesta kertoa. Tuntuu kuin suuri verho laskeutuisi mieleen ja pimentäisi sen valoisammatkin nurkat. Silloin on hyvin vaikea sanoa, että on helppoa olla onnellinen, kun ei tunne millään olevansa onnellinen. Voisinko olla onnellinen ilman Herra Oikeaani ? En tiedä. Tällä hetkellä onnellisuuteni on täysin hänen käsissään, mutta ehkä joku päivä pystyn seisomaan omilla jaloillani, päättää itse omasta onnellisuudestani ja unohtaa hänet.

Hassuinta tässä kaikessa on se että pohjimmiltani olen optimistinen ja peruspositiivinen ihminen, joten en osaa suhtautua tämänhetkiseen onnettomuuteeni mitenkään.